A Taste of Balance


Welkom ! Hier deel ik tips uit de praktijk, heldere info over voeding en gezondheid, en lekkere recepten die passen in een evenwichtige levensstijl. Of je nu benieuwd bent naar hoe je je energie op peil houdt, gezonder wil koken zonder gedoe, .... je vindt hier  betrouwbare en toegankelijke info.



Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 klein handje vol verse basilicum
  • peper en zout
  • 1 gerookte zalmmoot (ca. 125 gram)

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm een koekenpan op laag vuur en doe wat olijfolie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn en doe dit in de pan. Laat het rustig garen tot de ui een beetje doorzichtig is.
  2. Halveer in de tussentijd de cherrytomaten en doe deze in de pan. Kruid de tomaten direct met voldoende zout en peper en roer het geheel het een keer door. Laat het mengsel nu 10-15 minuten doorgaren op middelhoog vuur. Eventueel met afgedekte pan.
  3. Pak nu een kom en houd de spiralizer er boven terwijl je mooie courgettespaghetti van je courgette draait. Laat de spaghetti nog even met rust. Het heeft weinig kooktijd nodig en is het lekkerst als het nog een beetje bite heeft.
  4. Doe de zalmmoot in het midden van de oven en laat deze in 6 minuten opwarmen op 200 °C. Terwijl de zalmmoot opwarmt, kun je de tomaten in de saus plat drukken met een spatel, ondertussen zouden ze al mooi zacht geworden moeten zijn. Doordat je ze plat drukt ontstaat er een saus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze aan de saus toe. Als de saus niet smeuïg genoeg is kun je een klein beetje water of zelfs een scheut witte wijn toevoegen. Proef de saus en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
  5. Voeg nu de courgettepasta toe aan de saus en roer het geheel voorzichtig door. De courgettepasta heeft maar 1-2 minuten gaartijd nodig. Kook het dus niet te lang, want dan krijg je heel slappe groentepasta.
  6. Schep de pasta direct op een bord, haal de zalmmoot uit de oven en leg deze bovenop je groentepasta. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 8 sneden volkoren brood
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2 appelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • Zoetstof die 1 koffielepel suiker vervangt (voorkeur zoetkracht 1:1, zoals Zùsto)
  • Kaneel

Bereiding

  1. Doe de appelblokjes in een pan met een eetlepel water. Voeg kaneel en 1 koffielepel Zùsto aan de appels. Meng goed door elkaar en laat stoven op een laag vuur tot ze beetgaar zijn.
  2.  Klop de eieren ondertussen los in een diep bord of kommetje. Schenk de melk in een ander bord en voeg aan de melk kaneel toe (hoeveelheid naar smaak).
  3. Haal het brood eerst door de melk en daarna door de eieren.
  4. Neem een pan, voeg een eetlepel olie toe en bak het brood aan beide kanten goudbruin.
  5.  Leg de gestoofde appeltjes op je verloren brood/wentelteefjes

 

Bedrijf

We bieden een scala aan gespecialiseerde diensten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Onze aanpak is gericht op het begrijpen van en reageren op wat jij nodig hebt, en het bieden van effectieve en praktische oplossingen.

Onderneming

We bieden een scala aan gespecialiseerde diensten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Onze aanpak is gericht op het begrijpen van en reageren op wat jij nodig hebt, en het bieden van effectieve en praktische oplossingen.